Daca ai nevoie de inspiratie, povestea aceasta este pentru tine!

 

In cele ce urmeaza, vei gasii o poveste plina de entuziasm, determinare si mai ales dezvoltarea personala a Alinei.

Pe scurt Alina Nedelcu este  atreprenor si mentor al mamicilor, studentilor si femeilor care au deja un loc de munca dar vor un bussines online.

Asadar, pregateste-ti cafeaua asa cum iti place tie si savureaza impreuna cu mine acest delicios interviu.

M: Cu ce te ocupai inainte de a devenii coach?

Coach

 

A: Eu sunt Alina Nedelcu, iar pana anul trecut am lucrat aproximativ 10 ani in diferite domenii, vânzări directe, indirecte, am fost și agent la bursa de valori, operator calculator.

Desi aveam un loc de munca platit mai mult decat decent, nu ma mai regaseam.

Mai mult decat ca nu ma mai regaseam, am intrat intr-o depresie deoarece mi-am dat seama ca sistemul nu imi ofera nimic si nu ma ajuta cu nimic.

Din salariu mi se oprea lunar taxe foarte mari si totusi cand am avut nevoie de un imprumut pentru apartament mi s-a intors spatele. Atat de catre banca cat si de catre angajator. 

M: Ce anume te-a determinat sa alegi cariera de coach?

A: Pasiunea sau mai bine spus lipsa pasiunii.

Am căutat ceva care sa  îmi placă, să mă pasioneze și să mă motiveze numai ca la fiecare loc de muncă după scurt timp lucrurile deveneau foarte moderne și asta mă făcea să mă plictisesc. Rutina mă omoară😂

Pe langa monotonie, plictiseala a intervenit acel sentiment de neputinta, de nemultumire, de deznadejde.

Cumva stiam ca eu pot mai mult, ca am ceva de oferit, am o misiune, am un scop in viata asta. Dumnezeu a gandit mai mult pentru mine decat a ma duce la serviciu 10 ore pe zi…  Doar ca nu stiam ce anume si nu stiam in cat timp o sa ajung acolo unde imi doresc.

Nici acum nu stiu in cat timp, dar stiu ca nu destinatia conteaza, ci calatoria! 
Iar acum dau timpul inapoi si vad 2 persoane diferite, eu de acum un an si eu de astazi.

Eu de acum un an: Ma duceam la serviciu, unde barfa era subiectul zilei la orice ora, veneam acasa, ma uitam la TV la fel si fel de emisiuni din care nu invatam absolut nimic, doar imi ocupam mintea, citeam carti de dragoste si de multe ori sotul ma surprins plangand in hohote din cauza dramei povestirii din carte.

Eu de acum: ma trezesc la ora 6 AM si o fac doar din dragoste pentru mine, pentru afacerea mea si pentru oamenii care stiu ca isi pun increderea in mine.

Imi scriu lucrurile pentru care sunt recunoscatoare in acea dimineata, citesc afirmatia zilnica si un capitol dntr-o carte de dezvoltare persoanala din care imi notez minim 3 idei si pe care incerc sa le aplic sau la care sa meditez. 


Tu pe care Alina o preferi? Eu pe a 2a :)))

 

M: Carui tip de persoane te adresezi?

 

A: Sunt o feministă convinsă și în special vreau sa ajut femeile sa se dezvolte  atât personal cât și profesional.

dezvoltare personala

Femeile au dreptul la independența, la siguranță și fericire.

Sunt multe mamici care stau acasa si au nevoie de banuti pentru copilasul lor ori, care nu isi doresc sa se intoarca la munca, pentru ca stiu cat de neplacut este sa iti lasi copilasul inca foarte mic la gradinita doar pentru ca nu iti permiti sa stai acasa. 

De multe ori, mamicile sunt puse in impostaza in care isi duc copilasii raciti la scoala sau la gradinita si o fac deoarece seful nu le lasa sa stea acasa cu copilul.

Nu am fost in situatia asta, dar stiu ca nici nu voi fi, pentru ca am renuntat in a mai fi angajata, pentru ca atunci cand lucram aveam un salariu repet mai mult decat decent.

Dar stiti de cate ori imi permiteam sa plec in vacanta cu sotul? O data pe an si asta dupa multe discutii cu sefa mea.

Imi amintesc ca ultima vacanta de pe vremea cand eram angajata a fost asa: plecare sambata dupa munca, duminica si luni m-am intors din vacanta ca intram in tura.

Stiti cat de minunata a fost acea vacanta? Am mancat un sandvici in masina pe drumul de intoarcere catre Bucuresti pentru ca nu as fi avut timp sa ne oprim la un restaurant. 

Am avut parte de astfel de vacante pentru ca era singurul mod de a a avea “vacanta”, nu pentru ca nu ne-am fi permis financiar, pentru ca nu aveam timp.

vacanta

 

M: Crezi ca oricine poate sa inceapa sau sa faca afaceri, dar sa aiba si un loc de munca in acelasi timp?

A: Eu am inceput aceasta afacere in RATB.

Ma ocupam de a-mi cladii un Business in cele 2 ore de mers catre serviciu si de la serviciu  catre casa.

Puteam sa scult muzica sau sa fac orice altceva, dar eu aveam un vis si am luptat pentru visul meu, in cele 2 ore ascultam traininguri, dadeam mesaje, preluam mesaje si inscriam persoane 

 

M: Care sunt pasii pe care i-ai facut pentru a ajunge aici?

A:  In primul rând mindsetul pe lângă hotărâre , decizie și implicarea este lupta cu noi înșine. De la angajat la lider.

Robert Kiyosaki explica cel mai bine acest concept in fraza: “Invatamantul ne invata sa devenim angajati cu un salariu bine platit, dar nu ne invata sa devenim bogati.” 

Dragilor si business-ul se invata!

Asa cum la un loc nou de munca, la un job nou ai o perioada de training, de invatare daca vrei sa devii de succes ia-ti un timp pentru a invata, pentru a-ti schimba gandirea. 

Este adevarat, intr-un business traditional trebuie sa te descurci pe cont propriu, “Cel mai bun sa castige”, este o lupta acerba de putere si de succes,si pentru a te imbogatii dintr-o afacere traditionala trebuie sa fi deja bogat. 

Intr-un network marketing vei avea profesori ce dorinta lor este sa te invete sa deviI de succes.

De fapt, aceasta idee de network marketing, s-a lansat in urma unei dorinte de a a ajuta si de a da o sansa la imbogatire oricui, pentru ca indiferent din ce clasa financiara provii ai sanse egale, atata timp cat lasi persoana bogata din tine sa iasa la suprafata.

Si am o veste buna: cu profesorii potriviti vei invata cum sa faci asta. 

 

M: Ai crezut in tine la inceput?

A: Da si nu!

Cata incredere poate avea in sine insasi o persoana ce tocma isi revine dupa o depresie?

Incet, incet, mi-am format un mindset. Zilnic imi spuneam fraze de incurajare si asta ma ajutat.

Am încrezut in mine, dar am dat și greș, am pierdut o echipa de 20 de persoane, dar este in regula.

Cum spunea tatal bogat al lui Robert Kiyosaki: “Acum ca ai dat gres cu prima ta afecere, ai invatat sa fii umil si sa redevi sarac. Acum poti sa te ridici din nou si sa devii cu adevarat de succes”, iar eu am facut acelasi lucru m-am ridicat și o iau de la capăt acum.

Cand ne vedem sus din prima, fara prea mult efort avem tendinta de a deveni superiori, inganfati, dar cand te lovesti cu capul de tavan devii umil, devii sincer si mai stii un lucru: am fost acolo o data, am sa fiu si a 2a oara, de data aceasta fara a face aceleasi greseli desigur!

 

M: Te simti o femeie de success? Daca da, care a fost momentul ‘trezirii’ tale?

A: Da sunt o femeie de succes!

Pentru mine succesul este deja atins chiar dacă nu am încă toate zerourile in cont prin faptul ca zilnic fac câte un mic pas către omul care vreau sa devin.

Stiu ca asta este călătoria succesului meu. 

Am libertate! Ce succes mai mare isi poate dori un om decat libertatea?

Daca in urma cu putin timp imi permiteam o vacanta pe fuga, acum imi permit vacante de cate 8 zile, ori cate un weekend pe luna, asa cum a fost anul trecut.

Anul trecut am vizitat aproape toata Romania si nu numai: Iasi, Cluj, Maramures, Orsova, am fost intr-un resort superb in Buk, Ungaria.

Business-ul meu se limiteaza la atat: telefon si internet, doar de aceste 2 echipamente am nevoie pentru a-mi cladi o viata asa cum imi doresc!

 

M: Cum si unde te vezi peste 5 ani?

A: Peste 5 ani voi putea semna acel cec de 1.000.000 € pentru a construi un centru pentru femei maltratae, abuzate și copii abandonatii.

Acest centru va fi intr-o zona de munte, plina de verdeata si atat mamicile cat si copilasii cand vor fi mari vor fi invatati sa isi poarte singuri de grija in acest centru.

Daca la 18 ani copiii din centrele de plasamente sunt indemnati sa paraseasca centrul, la acesta vor avea posibilitatea de a ramane, facand diferite activitati acolo dar pana la 18  ani vor fi invatati sa isi poarte singuri de grija atat educational dar si financiar, fiind indrumati catre o meserie pe care sa o indrageasca dar si care sa le aduca bani, pentru a se intretine.

 

M: Care sunt sfaturile tale pentru persoanele care nu au curaj si incredere in fortele propria?

A: Încrederea vine odată cu acțiunea, de asemenea pe mine m-a ajutat sa am grupuri și persoane de responsabilizare și de susținere.

De cele mai multe ori noi înșine suntem proprii nostru dușmani.

meeting

Si eu fac parte din mai multe grupuri si in acest moment lucrez la a face un grup de intalniri online dar si offline, pentru oricine doreste sa se dezvolte personal.

Vor fi intalniri, meetinguri, webinari in care vom discuta pe o anumita carte de dezvoltare persoanala, sau pe anumite teme, ce leaga orice femeie, de la ingrijire personala pana la cum sa iti faci copilasul sa manance diferite mancaruri. 

 

M: Cum iti descrii viata pe care o ai acum comparativ cu viata pe care o aveai inainte de a fi coach?

A: Viata mea de acum o pot numi cel putin  implinita când faci ceea ce iubești și o faci cu pasiune și știi care îți este menirea ta pe pământ.

Asta face mai mult decât orice și exact asta m-a face sa ma trezesc zilnic la ora 6 cu dorința de a învață și de a duplica tot ce eu am invatat.

Mulțumirea mea vine din mesaje precum “mulțumesc ca mi-ai schimbat viața, suportul tău mi-a adus claritate și luna asta am făcut suma x, și sunt atât de fericită “.

Eu, cum spuneam, imi doream sa ma descopar pe mine, sa descoper menirea mea, sa descopar ceva care sa imi aduca fericire, sa imi descopar pasiunea.

Este foarte greu sa iti descoperi pasiunea cand nu esti inzestrat cu ablitati precum: a canta, a dansa, a picta, a fi artist.

Personal, cred ca artistii sunt inzestrati cu harul de a-si descoperi pasiunea din nastere. Ceilalti, ca mine nu aveam harul acesta din nastere, dar il putem castiga pe parcurs.

Mie mi-au trebuit 26 ani sa il descopar si 10 ani ca angajat.

bussines women

 

 

 

 

Daca ai citit pana aici, tocmai ai citit primul meu blog si iti multumesc:)

Eu sunt Madalina, co-fondator si editor al comunitatii Femei De Succes, mama a lui Darius, sotie a lui Daniel si antreprenor in restul timpului.

Scopul nostru este sa gasim povesti inspirationale cu femei ca noi care au reusit in lumea antreprenoriatului. Credem cu tarie ca a fii femeie in 2020 nu este un dezavantaj ci dimpotriva, un privilegiu.Intr-o lume a tehnologiei si a conexiunii mondiale, forta bruta nu mai reprezinta un avantaj iar cunoasterea, disciplina si dorinta de auto-educare reprezinta pasaportul nostru catre o viata de vis.

Pana la urmatorul blog, iti doresc cat mai multe zile frumoase:)

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare